סוגי בירות

כל חובב בירה יודע שמדובר בעולם עשיר ומגוון של טעמים, גוונים וריחות, אשר מחביא בתוכו הרבה מעבר למה שנראה על פני השטח. למעשה, בישראל מיוצרים מעל מאה סוגי בירות – ללא הכללה של בירות שמיובאות ממדינות אחרות. מדובר במספר נאה עבור מדינה קטנה כמו שלנו, שרק מדגים כמה עולם הבירות הוא ייחודי ומסקרן. אם אתם מעוניינים להעשיר את הידע שלכם בנושא, אתם נמצאים במקום הנכון.

מה גורם ליצירת סוגי בירות שונים?

בירה נוצרת בתהליך התססה של דגנים, כמו חיטה, שעורה ועוד. על מנת ליצור מגוון סוגים של בירות, ניתן לבצע סוגים שונים של התססה, להשתמש בדגנים שונים, להוסיף תבלינים ותמציות, והרשימה עוד ארוכה – כך נוצרים מגוון סוגי בירות: כהות ובהירות, צלולות ומעוננות, מסוננות ולא מסוננות, עד להרכבת הקשת הנפלאה של כל סוגי הבירות שאנו מכירים. עיקר ההבדל בטעם, בצבע ובחוזק, טמון בשינויים של תהליך התסיסה, וכמובן גם סוג הדגן שבו משתמשים.

מהם סוגי בירות נפוצים?

אם בבירות בהירות עסקינן, הבחירות הנפוצות שאותן תוכלו למצוא כמעט בכל בר או פאב יהיו קרלסברג, ויינשטפן, פאולנר, סטלה, הייניקן וקורונה; אם מדובר בבירות כהות, ניתן לציין כדוגמא את טובורג רד, גינס, וגולדסטאר בתור סוגי בירות נפוצים. בנוסף לכך, תוכלו למצוא גם סיידרים ובירות בטעמים, כמו למשל סומרסבי וסטרונגבואו (סיידר תפוחים אלכוהולי); הבירה הבלגית קסטיל רוז', בירה אדמונית בטעם דובדבנים; או ליפמנס, בירת פטל קלילה עם אחוזי אלכוהול נמוכים.

עוד סוג של בירה שכדאי לציין, הוא הבירות הלא-מסוננות, שיכולות להיות גם בהירות בצבען וגם כהות. כשמן כן הן, מדובר בבירות שלא עברו סינון בסוף תהליך התסיסה שלהן, מה שמותיר בהן שאריות של שמרים אשר מעניקות מראה מעונן (כלומר, לא צלול) לבירה, והופכות אותה לארומטית ועשירה יותר.

מהם סוגי בירות בישראל?

בישראל קיימים מספר סוגי בירות מקומיות שראוי לציין – לא רק בירות שמקורן בחוץ לארץ ושמיוצרות כאן, אלא גם בירות ישראליות אמיתיות, כאלו שמבושלות במבשלות בוטיק ישראליות מקומיות עם מתכונים ייחודיים וטעם מיוחד. ניתן לציין מספר מבשלות ובירות כאלו – בזלת, אלכסנדר, מכבי, מלכה, וגם ג'מס, מבשלת הבירה הכשרה הראשונה בישראל. בירות אלה נמכרות במגוון חנויות, סניפי בוטיק או במבשלות עצמן, וכמו כן גם בשלל ברים ופאבים ברחבי הארץ.

אנשים רבים בוחרים לרכוש דווקא בירות ישראליות בשנים האחרונות, וזאת מכמה סיבות – ראשית, מדובר בתמיכה בכלכלה המקומית (שכן גם אם כל הבירות מיוצרות בישראל, רוב המבשלות הגדולות שייכות לתאגידים מארצות אחרות); ושנית, מדובר בבירות מיוחדות יותר, בעלות טעם שהציבור הרחב אינו מכיר, ולמעשה בירות שלעיתים אפילו קשה להשיג. שילוב זה הופך את הבירות האלו למבוקשות יותר, בעיקר בשל טעמן המיוחד והלא שכיח.

הבהרה

אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!

בחזרה לחלק העליון