מילון מונחים

מילון מונחים לאלכוהוליסט המתחיל

  • מנה | מידה– כשמכינים קוקטיילים חשוב מאוד לדעת למה הכוונה כשאומרים "מנה" או "מידה". בישראל מקובל כי לחשוב ש"מנה" או "מידה" הם למעשה 60 מיליליטר, או בפשטות יותר – כוס שוט מלאה.
  • חצי חצי– כשאומרים לכם להוסיף לקוקטייל "חצי-חצי" הכוונה היא ל-חצי מנה חלב וחצי מנה שמנת.
  • תערובת סאוור– כשמדברים על תערובת סאוור הכוונה היא לתהליך הבא: סוחטים 750 מיליליטר לימונים. ניתן או לסנן את המיץ או להשאיר חתיכות פרי- לפי בחירתכם וטעמכם. לאחר מכן מכינים מי סוכר: כאשר היחס הוא כוס סוכר לכל כוס מים רותחים ומערבבים טוב טוב. כעת מכינים בקבוק ומכניסים לתוכו יחס של רבע מי סוכר על כל שלוש רבעי מיץ לימון. תערובת הסאוור מוכנה כאשר יש איזון והרמוניה בין החמוץ והמתוק. ניתן גם לערבב את התערובת בשייקר זה יקל על הסמיכות המאפיינת את מי הסוכר

הבהרה

אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!

בחזרה לחלק העליון