אלכוהוליסט - קורס ברמנים אינטרנטי

אלכוהוליסט - קורס ברמנים אינטרנטי

אלכוהול – קצת היסטוריה



אלכוהול אינו המצאה חדישה, יש עדויות רבות לצריכת אלכוהול והכנתו כבר בימי קדם. אפילו בתנ"ך אנחנו עדים להשתכרותו של נוח. יש בנמצא עדויות וציורים המעידים על כך שאלכוהול הייתה שכיחה בתקופות מוקדמות מאוד. כיום שתיית אלכוהול רווחת לא פחות מבימי קדם ונראה כי למעלה מתשעים אחוז מן האוכלוסיה הבוגרת צורכת אלכוהול במידה זו או אחרת.

מקורו של המושג "אלכוהול" טמון בשפה הערבית דווקא al kuhl ופירושו – תמצית, מהות או עיקר. אנחנו מכנים בשם אלכוהול משקאות שבבסיסם יש כוהל אתנול C2H5OH שנפחו עולה על 0.2 אחוז.

דרכו של האלכוהול בגופנו



האלכוהול נכנס לגופינו אל מערכת העיכול שלנו וממנו הוא מגיע במהירות אל מחזור הדם או אז הוא מתפשט במהירות לרקמות הגוף. מהירות ההתפשטות תלויה, כמו שאנשים רבים יודעים, במידה רבה בשאלה אם אכלנו לפני ששתינו או לאו. מאחר והאלכוהול מתחיל את דרכו, כאמור, במערכת העיכול, אזי אוכל עשוי לעכב במעט את התפשטות האלכוהול אל מחזור הדם.

הכנת משקאות אלכוהוליים



ניתן להפיק אלכוהול מכל חומר המכיל בבסיסו סוכר, על כן עושים אלכוהול מפירות למשל בנוסף גם מדגנים ניתן להפיק אלכוהול שכן גם בהם יש כמות מסויימת של סוכר. בעצם האלכוהול הוא תוצר של תסיסה. תסיסה זוהי פעילות טבעית המתרחשת בעת מפגש בין סוכר לשמרים. אחוזי האלכוהול נקבעים במידה רבה לפי מידת הסוכר המצוי בחומר הגלם: אם זה פרי או דגן. מאחר ובפרות יש יותר סוכר מאשר בדגנים, ניתן להפיק מהפירות משקאות עם ריכוזי אלכוהול גבוהים יותר. ניתן להעלות את ריכוז האלכוהול באופן "מלאכותי" על ידי זיקוק ויישון.

ברנדי

על מנת להפיק ברנדי יש לזקק יין או מיץ ענבים מותסס, ולכן ניתן לייצר ברנדי כמעט בכל מקום בעולם. עם זאת, מקובל לראות את הברנדי המיוצר בצרפת, ובמיוחד ברנדי שנוצר במחוז קוניאק או במחוז ארמניאק בתור הברנדי האיכותי והמשובח ביותר. מקורה של ...

עוד על ברנדי »

טקילה

טקילה היא משקה אלכוהולי המיוצר אך ורק במקסיכו. הטקילה היא משקה אלכוהולי חזק, המכיל בין שלושים ושמונה אחוזים לבין ארבעים אחוזים והיא חלק ממשפחת המשקאות המכונים "לבנים". את הטקילה מפיקים מן השיח המדברי השכיח במקסיכו המדברית הנקרא: אגבה כחולה (agave tequilana). ייצור ...

עוד על טקילה »

קוקטיילים על בסיס וודקה

##וודקה גיבסון רכיבים : 1 ורבע מנות וודקה, כף ורמוט יבש, קרח שבור. אופן ההכנה : מערבבים את כל הרכיבים ומסננים לכוס. אפשר להוסיף למשקה בצל פנינה. הגשה : מוגש בכוס מרטיני (קוקטייל) ##דב רוסי רכיבים : 0.5 מנה וודקה, 2 כפיות שמנת מתוקה, 2 כפיות, ...

עוד על קוקטיילים על בסיס וודקה »

יין אדום

##צבעו של היין אדום צבעו של היין האדום הוא פועל יוצא של צבע הענבים ממנו הוא מופק. ספקטרום הצבעים יכול לנוע מאדום דרך סגול עמוק ועד אפילו כחול. הזג (קליפת הענב) הוא האחראי לצבעו הייחודי של היין האדום. במהלך שלב התסיסה זג ...

עוד על יין אדום »

 
 

נושאים פופולריים:

- קוקטיילים על בסיס רום
- קוקטיילים על בסיס ג'ין
- קוקטיילים על בסיס וודקה
- קוקטיילים על בסיס ויסקי
- קוקטיילים על בסיס טקילה
- קוקטיילים על בסיס ליקר
- מילון מונחים ליינן המתחיל
- קוקטיילים על בסיס ברנדי
- חובה בכל בר
- טקילה

הבהרה

אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!

בחזרה לחלק העליון