ג'ין - Gin

המשקה ג'ין הוא תוצר של התססת דגנים השייך למשפחת המשקאות האלכוהולים הלבנים. ג'ין מבוסס על העץ "ערער", השייך למשפחתת הברושים. ובאופן ספיציפי, הג'ין מבוסס על הערער הארזי.

מקורו של הג'ין

אין ודאות בכל מה שקשור למקורו של הג'ין, יש סברה כי הוא ייוצר בפעם הראשונה על ידי הכימאי והרופא פרנציסקוק סילביוס ההולנדי. מכל מקום כולם תמימי דעים באשר לכך שמקורו בהולנד. ושמו של המשקה ההלונדי הקדום נקרא "חנייבר" שפירושו ערער.

הכנת ג'ין

ג'ין, כאמור, מבוסס על דגנים ועובר זיקוק דודי כפול. במהלך הזיקוק השני מוסיפים תבלינים הנקראים בוטניים כגון כוסברה, לענה, הדרים,קינמון, ציפורן, ליקריץ', אירוס וכמובן ערער. והם אלה אשר אחראים לטעמו הייחודי של הג'ין. אולם לא כאן מסתיים תהליך ההכנה של הג'ין. הג'ין שאנו שותים בעצם עובר תהליך נוסף של דילול המשקה במים.

קוקטיילים

ג'ין וטוניק- את השילוב בין ג'ין וטוניק אנחנו חבים לאנגלים, יותר נכון לחיילים אנגלים שנאלצו להתגונן מפניי מחלת המלריה בעודם משרתים באסיה. הטוניק, אותו רבים נוטים לערבב עם הג'ין, הוא למעשה כינין מהול במים, שסגולותיו ידועות כמונע מלריה, אולם טעמו המר הביא את החיילים האנגליים להוסיף אותו לג'ין ולייצר קוקטייל זה.

מרטיניג'ין יכול גם להיות מרכיב לקוקטייל הקלאסי - מרטיני. בעצם הג'ין מהווה מרכיב עיקרי בקוקטייל זה, אליו מוסיפים גם ורמוט, שזהו למעשה יין יבש מחוזק מתוצרת איטלקית. המרטיני מעורבב בשייקר עם קרח אך במזיגה הוא מסונן ומוגש לתוך כוס מרטיני שקוררה מבעוד מועד.

קצת על ההיסטוריה של הג'ין

ג'ין הוא משקה המזוהה עם האנגליים, אולם מקורו הוא בהולנד. הכימאי והרופא ההולנדי פרנציסקוק סילביוס רצה לרקוח תרופה והיה מודע לסגולותיו הרפואיות של עלי עץ הערער. הערער היה ידוע בתור תרופה יעילה כנגד בעיות בפרוסטטה, בשלפוחית השתן, כליות ובעיות כלליות במערכת החיסונית.

אז נכון שהרופא פרנציסקוק סילביוס תכנן שהג'ין ישמש כתרופה למיני בעיות אולם עד מהרה הפך הג'ין למשקה אלכוהולי הנצרך לא רק לצורכי הבראה ומניעה כי אם גם לצורכי הנאה.

מאוחר יותר הג'ין חדר לתרבות האנגלית דרך חיילים אנגלים שנלחמו בהולנד ומעט מאוחר יותר על ידי וויליאם מאורנג' ההולנדי שהפך למלך אנגליה.

לקראת סוף המאה השמונה עשרה עבר הג'ין טרנספורמציה והפך לנעים יותר לשתייה, זהו הג'ין היבש, DRY GIN. הג'ין היבש הפך למשקה של האליטה החברתית.

לאחר מכן ממשלת אנגליה רצתה לייצר משקה שיכיל את צמח הכינין על מנת "לחסן" חיילים המוצבים באסיה וחשופים מאוד למחלת המלריה. עד מהרה ייצרו את מי הטוניק,שהם למעשה כינין מהול במים, אותו הוסיפו החיילים האנגלים לג'ין האהוב עליהם כל כך.

עם התפשטות הג'ין בעולם, הוא הפך למשקה אקסלוסיבי ורווח בסלונים של החברה הגבוהה. עד מהרה הוא הפך הג'ין לבסיס עיקרי במשקה הידוע "מרטיני" שהיה אהוב במיוחד על השמנה והסלתה. והוא שלט במסיבות הקוקטייל ובסלונים רבים עד שבשנות השיבעים תפס את מקומו הוודקה והוא תופס תאוצה מחודשת בשנים אלו.

הבהרה

אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!

בחזרה לחלק העליון