חובה בכל בר

יש משקאות שהם חובה בכל בר, בין אם בבר מקצועי ובין אם בבר של האלכוהוליסט החובבני. משקאות אלו הם על פי רוב מרכיבים חשובים לקוקטיילים שונים אולם חלקם ניתנים לשתייה ללא תוספות, קרי : באופן "נקי".

אפרוש כאן רשימה גדולה יחסית וממצה של המשקאות הדרושים לתפעול הבר הבסיסי:

ליקרים – חובה בכל באר

  • קירסאו - ליקר בטעם תפוז בעל ניחוח ציפורן וקינמון. הוא מאוד רווח בהכנת קוקטיילים ועל כן הוא ובה בכל בר. אך ניתן גם לשתות אותו נקי. בדומה לקואנטרו.
  • גראנד מארנייה - זהו ליקר מאוד שימושי בבר המהווה מרכיב חשוב במספר קוקטיילים. גראנד מארנייה זהו ליקר תפוזים מתוק שבבסיסו מופק משמפניה וקירסאו. ניתן לשתות אותו הן נקי והן כתוספת למשקאות.
  • קירש - ליקר דובדבנים שחורים קלאסי. הקירש מהווה תוספת למספר קוקטיילים רב אך ניתן לשתות אותו גן נקי.
  • בנדיקטין - הליקר היוקרתי בנדיקטין משמש הן כתוספת לקוקטיילים והן כמשקה טעים בפני עצמו. צבעו הזהוב וחגיגת הטעמים שהוא משאיר בפה הופכים אותו למשקה כל כך מבוקש. האגדה מספרת כי הוא מיוצר באמצעות מתכון סודי עתיק שנשמר עוד מימי הנזירים בימי הביניים.
  • קמפרי - ליקר איטלקי מפורסם המופק מעשבי תיבול בעל טעם מר יחסית. ניתן לשתות אותו נקי אך ניתן גם להוסיף לו משקאות קלים או מיץ פירות. ניתן להתייחס אל הקמפרי כאפרטיף המעורר תאבון ומשמש כמשקה פתיחה לארוחות.
  • פרפה אמור - זהו ליקר בצבע סגול הדומה בטעמו מעט לברנדי. ניתן לשתות משקה זה נקי כמו גם שניתן להוסיפו לקוקטיילים.
  • טיא מאריה-ליקר המיוצר בג'מייקה. זהו משקה בטעם קפה שבבסיסו הוא מתוק. ניתן לשתות אותו נקי וגם להוסיפו לקוקטיילים. יש המשתמשים בו כמחליף לקלואה.
  • קרם דה קקאו - זו ליקר מתוק ממשפחת הקרמים. משפחה זו מכונה כך בגלל שהמשקאות הם בעלי מרקם סמיך ומכילים הרבה סוכר. ליקר זה מבוסס ומופק למעשה מברנדי. הוא מהווה תוספת לקוקטיילים רבים אך בהלט ניתן לשתות אותו נקי.
  • קרם דה מינט - בדומה לקרם דה קקאו גם ליקר זה מבוסס על ברנדי אולם בתהליך הפקה והייצור המשקה מתובל בעלי מנטה. זהו משקה חובה בכל בר מאחר והוא תוספת הכרחית למספר רב של קוקטיילים אך זהו גם משקה נעים לחיך לכשעצמו, נקי.
  • טריפלסק - זהו ליקר שקוף יבש בטעם תפוזים. הברמן המיומן יודע כי משקה זה הוא חובה בכל בר מאחר והוא משמש כמרכיב במגוון קוקטיילים.
  • דראמבואי - ליקר המיוצר מדבש בר וויסקי סקוטש. זהו ליקר שניתן לשתות אותו נקי או כתוספת והוא חובה בכל בר. בעיקרון הוא מזוקק בסקוטלנד והוא ידוע בחוזקו.
  • גליאנו - הגליאנו הוא ליקר בעל טעם אמביוולנטי: מעט מתוק מעט מריר. ליקר גליאנו מגיע בבקבוקים מהודרים. ניתן להשתמש בו בקוקטיילים רבים ואף עבור מאכלים שונים ומשונים כגון רטבים מתקתקים.
  • שארטרז - ליקר צרפתי ייחודי המבוסס על יין ועשבי תיבול. השארטרז מגיע בשני אופנים ירוק המכיל 55 אחוזי אלכוהול וצהוב המכיל 40 אחוזי אלכוהול והוא גם המשקה העדין יותר. טעם השארטרז אינו פשוט למי שאינו רגיל אליו והשימוש הרוווח בו הוא כתוספת כקוקטיילים.
  • אייריש קרים - כולם מכירים את האייריש קרים, המשקה שצבר כל כך הרבה מעריצים בשנים האחרונות. זהו ליקר בעל טעם ייחודי שניתן להוסיפו לקוקטיילים אך גם ניתן לשתות אותו נקי ולהנות ממשקה מתקתק על בסיס שמנת ויסקי וקפה. כיום ניתן גם למצוא אייריש קרים בטעמים נוספים כגון מנתה ודבש.
  • אמרטו - הלא זהו ליקר השקדים האיטלקי הידוע שחייב להיות בכל בר. ניתן לשתות את האמרטו נקי, עם קרח או כתוספת לקוקטיילים.

ג'ין – חובה בכל בר

  • קונטיקי - זהו למעשה קוקטייל הולנדי מעורבב המבוסס על ג'ין והדרים. לקונטיקי טעם עדין וטעים. מתאים להכנת קוקטיילים אך ניתן גם לשתות אותו נקי.

אניס – חובה בכל באר

  • אניסט - כבר משמו ניתן להקיש על טעמו ומשפחתו. האניסט הוא כמובן

ממשפחת האניס. ניתן להחליפו ושלבו בקוקטיילים הדורשים אניס שכן הוא יכול להוות תחליף ל: עראק, אוזו, פסטיס, סמבוקה ופרנו.

  • פרנו - זהו תחליף לאבסינת, הנחשב סם קטלני. ניתן לשתות אותו נקי אולם הוא מהווה תוספת למספר רב של קוקטיילים. בדיוק מסיבה זו הוא חייב להיות נוכח בכל בר.
  • עראק - משקה מבוסס אניס חובה נוסף בכל באר. שהו משקה ערבי שהיה מופק מתאנים אולם כיום הוא מופק מאורז או מדקל הקוקוס ומוסיפים אליו תבלינים. משמעות המילה עראק היא "זיעה" מאחר ובתהליך הפקתו הוא מזוקק באידוי. ניתן לשתות אותו באופן נקי וניתן להוסיפו לקוקטיילים הדורשים אניס

בסיס יין – חובה בכל באר

  • ורמוט - מקורו של הורמוט הוא בצרפת, והוא הכרחי בכל בר שמכבד עצמו שכן הוא מהווה תוספת להרבה מאוד קוקטיילים. הורמוט מופק מהוספת עשבי תיבול ליינות. את הורמוט ניתן גם לשתות נקי עם קרח או בתוספת משקה קל.

ויסקי – חובה בכל באר

  • סאות'רן קמפורט - זהו ויסקי מוכר וידוע במיוחד בשנים האחרונות. זהו ויסקי יקר ממוצא אמריקני. המומחים ממליצים לשתות אותו נקי.
  • בורבון - זהו הויסקי האמריקני המפורסם, המופק מתירס. קיימים לא מעט קוקטיילים על בסיס ויסקי, על כן זהו משקה חובה בכל באר, אולם חובבי בורבון אמיתיים ומנוסים נוטים לשתות אותו נקי.

ברנדי – חובה בכל באר

  • קואנטרו - הקואנטרו הוא ליקר מתקתק המיוצר מברנדי וקליפת תפוזים. הקואנטרו מאוד טעים לכשעצמו, נקי אך הוא גם מהווה תוספת שכיחה ללא מעט קוקטיילים. במידה ואין לכם בבר קואנטרו ואתם זקוקים לו להכנת קוקטייל תוכלו להוסיף במקום את התחליפים הבאים: טריפלסק, קירסאו או גראנד מארנייה. אולם תחליפים אלו הם בעלי מתיקות שנה מן הקואנטרו על כן יש צורך להוסיף מי סוכר או לימון.**צ'רי ברנדי - זהו משקה מתקתק על בסיס ברנדי (כמובן) המבוסס על פירות ותבלינים. את הצ'רי ברנדי מוסיפים למגוון רחב של קוקטיילים ולכן הוא חובה בכל בר. אולם רבים נוים לשתות אותו נקי בכוסית שרי.
  • אדבוקה - זהו משקה שיוחסו לו יכולות ריפוי בימים עברו. האגדה מספרת כי האדבוקה מיוצרת באמצעות מתכון סודי ושמור. אולם כיום המשקה מיוצר בעיקר בהולנד ומופק מביצים, סוכר, ברנדי, חלמון של ביצה ווניל. מרקמו של המשקה הוא סמיך וצבעו של הוא צהוב בהיר. על אף מתיקותו, לכשעצמו המשקה אינו טעים במיוחד, על כן מומלץ לערבבו עם משקאות אחרים. רבים מייחסים לו סגולות ריפוי להאנגאובר.

שונות – חובה בכל בר

  • גרנאדין - הגרנאדין מיוצר מפטל, תותים ורימון. זהו מרכיב חשוב בכל באר מאחר והוא משמש הן כמוסיף צבע למשקאות והן כתוספת ממתיקה למשקאות.

הבהרה

אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!

בחזרה לחלק העליון